XVII -ти велопоход „Не на наркотиците“

  Публикувано    Категории Новини
XVII -ти велопоход „Не на наркотиците“

Кмета на община Сандански откри XVII –ти колопоход „Не на наркотиците”.

Около 400 деца, младежи и ученици изпълниха днес сутринта градския площад на Сандански за седемнадесетия пореден велопоход. Той е под наслов „Не на наркотиците” и събра младежите от община Сандански, Македония, Германия, Румъния, София, Ловеч, Плевен, Перник.

Тържествено и цветно момичетата от „Феерия” дадоха началото на спортното мероприятие, като тази година за трети път мероприятието започна с лекоатлетически крос, в който се включиха около 50 младежи, победителите бяха разделени в две категории 3-ма финалисти момичета и 3-ма финалисти момчета.

Младежите Явор Пешлеевски, Виктор Маламов и Александър Сръндев от Втора английска гимназия София, безапелационно грабнаха първите три места, а при момичетата заслужено и честно те бяха извоювани от Неда Вълчева от Македония, Валентина Райчева от IV –то ОУ Сандански и Надя Петрова също от IV- то ОУ Сандански.

Медалите, специално поръчани и доставени от Германия бяха връчени от олимпийския шампион Олаф Лудвиг, кметовете на общините Сандански и Струмяни и началника на полицията в Сандански Чавдар Николов, които бяха специални гости на събитието.

Старта на велопохода бе даден от заместник кмета на община Сандански Младен Тимчев.

Трасето е около 7 километра и е в рамките на Сандански.

След финала на колоездачите започва и конкурса за рисунка на същата тема „Не на наркотиците”.

Любопитен факт, е че нарисуваните картини ще бъдат рамкирани и събрани в уникална колекция, която заедно с останалите от предишните две години картини ще бъдат изложени.

Седемнадесетия велопоход се осъществява с подкрепата на община Сандански, Български туристически съюз, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Рекламно студио „Синтезис”.

Още Новини